‘Emekli maaşları artmalı’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

‘Emekli maaşları artmalı’

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye’de 11 milyonu aşkın vatandaşın emekli maaşı aldığını belirtti. 

Söz konusu rakamlara yönelik bazı iyileştirmeler yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, ”Maaşların yetersizliği nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekli var. Emekli maaşlarında artış olduğu takdirde piyasalar rahatlar, emekliler nefes alır” dedi. Palandöken, maaşlarının düşük olması sebebiyle yaklaşık 4 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiğine vurgu yaptı.

Yaşam standartları ve açlık sınırı göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerektiğini kaydeden Palandöken, ”Emekli maaşlarının yeterli düzeyde artırılması halinde gençlerimiz daha çok iş bulma olanağına kavuşur. İş gücü potansiyeli olup da çalışamayan işsiz genç ülkemiz için bir kayıptır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X