`Emekli maaşlarından kesintiye son verilsin`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur`lu esnafın yüzde 80`inin aldığı emekli maaş ortalamasının 800 lira olduğunu belirterek, bunun geçinmek için yeterli olmadığını söyledi.

`Emekli maaşlarından kesintiye son verilsin`
Palandöken, ‘Esnaf, en uzun süre prim ödemesine rağmen aldığı para açlık sınırının altında kalıyor. Emekli olup çalışmaya devam ederse esnaf yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) primi ödemek zorunda kalıyor. Emekli maaşlarından SGDP kesintisine son verilmeli’ dedi.
 
İş imkanı yaratıyor
 
Emekli olduktan sonra çalışan 480 bin vatandaş bulunduğunu ifade eden Bendevi Palandöken, ‘Söz konusu primin kesilmesindeki amaç iş gücüne katılması beklenen gençlerin önünün açılması. Oysa esnaf ve sanatkarlar işçi değil tersine işverendir. Emekli olduğu halde halen çalışmakta olan esnaf ve sanatkarlar, genç işgücünün önünü kapatmamakta onlara iş imkanı yaratmaktadır” diye konuştu.
 
Palandöken, emekli esnaf ve sanatkarlardan SGDP almanın ödüllendirilme yerine cezalandırılma anlamına geldiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X