Emekliler sesini meydanlardan yükseltecek

Tüm Emeklilerin Sendikası ülke genelinde 8 ilde düzenleyeceği eş zamanlı mitingle emeklilerin sesini ülke genelinde duyurmayı amaçlıyor.

Emekliler sesini meydanlardan yükseltecek

Emekliller; İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Burhaniye, Tarsus ve Fatsa’doa düzenlenecek mitingde taleplerini haykıracak. Olay Medya’yı ziyaret eden Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Cihat Uygur, mitingler ve talepleriyle ilgili bilgi verdi. Ziyaretinde Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile bir araya gelen Uygur, bu mitinglerle emeklinin sesini hükümete duyurmak istediklerini söyledi. Bursa’daki mitingin 14.30’da Kent Meydanı’nda yapılacağını belirten Uygur, öncesinde saat 13.30 Millet Bahçesi önünde toplanarak Kent Meydanı’na yürüyeceklerini kaydetti. Uygur, 8 ilde düzenlenecek olan eş zamanlı mitinge hem Bursa hem de Türkiye genelinde, sendikalı olsun olmasın tüm emeklileri, asgari ücretliler ile dul ve yetimleri beklediklerini vurguladı.

İŞTE EMEKLİLERİN TALEPLERİ….

En önemli taleplerinin İntibak Yasası’nın çıkarılarak aylık bağlanma oranlarının eski haline getirilmesi olduğunu ifade eden Uygur, bununla birlikte örgütlenmenin önünde kurulan bariyerlerin kaldırılarak insanların taleplerini daha demokratik bir şekilde duyurabilmesi ve sendikal hakların verilmesi amacıyla CHP ve DEM Parti ile görüşerek, İntisak Yasası ile sendikalar yasasının çıkarılması için meclise önerge vermelerini talep ettiklerinin altını çizdi. Uygur taleplerini şöyle sıraladı: “En düşük emekli maaşı en düşük memur maaşına eşitlenmeli, yılda 4 kez maaş tutarında ikramiye verilmeli, sağlık ve tedavi hizmetleri bedelsiz olmalı, emekli yaşı yeniden düzenlenmeli, EYT’lilerin sorunları bir an önce çözülmeli, kamusal ulaşım hizmetleri bedelsi olmalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X