‘Emeklilere iki maaş ikramiye sözümü sürdüreceğim’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye verilmesini Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl muntazaman sürdüreceğim. Sözümü tutmazsam derhal istifa edeceğim” dedi.

‘Emeklilere iki maaş ikramiye sözümü sürdüreceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisininTBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

CHP iktidarında emeklilere her yıl Ramazan’da ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye dağıtılacağının sözünü verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, buna ilişkin hazırlanan ve noterde onaylanan taahhütnameyi gösterdi. 

Kılıçdaroğlu’nun kürsüden okuduğu dört maddelik taahhütnamede, şu ifadeler yer aldı: 

“Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin bir ay içinde yapılmasını sağlayacağımı, 2015 yılı için tüm emekli vatandaşlarımızın en geç Ramazan Bayramının birinci günü olan 17 Temmuz 2015 tarihine ve Kurban bayramının birinci günü olan 24 Eylül 2015 tarihine kadar birer maaş tutarında ikramiyenin emeklilerimizin banka hesabına yatırılmasını temin edeceğime, emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye verilmesini Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl muntazaman sürdüreceğimi, mevcut iktidar çevrelerinin emeklilerimize verdiğim ikramiye ücretine karşı yapacakları karanlık kampanyalara karşı şimdiden ilan ediyorum ki; şayet bu sözümü tutmazsam başbakanlıktan ve genel başkanlıktan derhal istifa ederek, siyaseti bırakacağım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X