‘Emeklilerin sorunları çözülsün’

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, erken emeklilik ile ilgili olarak yasalarda bir değişiklik yapılmadığı ya da ayrı bir yasa çıkarılmadığı sürece bu beklentinin havada kalacağını söyledi.

‘Emeklilerin sorunları çözülsün’

Ergün, 4447 sayılı yasayla hem emeklilik yaşının yükseltildiğini hem de işçi ve Bağ-Kur emeklisinin hayatının Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) emrine verildiğini belirtti. Ergün, ”Emeklinin hayatı ile ilgili noktalarda, emeklinin adını bilmediği, kullanmadığı şeyleri hesaba alacaklarına beslenmeye yönelik hayatı endeks alınmalı. Artışlar buna göre yapılmalı. Bizim hayatımızla ilgili karar verenler, inanıyorum ki hiç çarşıya pazara çıkmıyorlar. Bizim bunları söyleme görevimiz var. Buna göre herkes değerlendirmesini yapsın’ dedi.

UMUDUMUZU YİTİRMEDİK

Emeklilerin sorunlarının büyük olduğunu ifade eden Ergun, bu sorunların sokakta dedikodu yapmakla çözülmeyeceğini dile getirdi. Kazım Ergün, ”Mutlaka Türkiye’de bir hükümet kurulmalı. Emeklilerin beklentilerine cevap verilmeli. Sayın başbakan, bakanlar diğer siyasi partiler karar alarak emeklilerin sorunlarını çözmeliler. Biz halen umudumuzu yitirmedik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X