Emekliye Haziran sürprizi

Emekliler için bankalarla Haziran’a kadar anlaşmanın yapılması ve ödemelerin başlaması planlanıyor. Promosyon 900 lirayı geçebilir. Şimdi gözler önce Çalışma Bakanlığı’nda sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nda…

Emekliye Haziran sürprizi

Emekliler promosyonda muradına eriyor. 11 milyona yakın emekliye banka promosyonu ödenmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Haziran’a kadar anlaşmanın yapılması, yazın da ödemelerin başlaması bekleniyor. Çalışma Bakanlığı, 11 milyona yakın emeklinin maaşını aldığı bankadan promosyon elde etmesi için seferber oldu. Bankalarla promosyon için sıkı pazarlık yapılıyor. Şu an pazarlıklarda ulaşılan rakamın, 3 yıllık dönem için 900 lira olduğu belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri, rakamın daha da artırılması için çalışıyor. Promosyonda 2 formül ortaya çıktı.

SÖZLEŞME İMZALANACAK

İlk formüle göre, tüm bankalar aynı tutarı ödeyecek. İkinci formüle göre ise, anlaşılan tutar taban olacak, isteyen banka rekabet içinde daha fazlasını verebilecek. Eğer anlaşma 3 yıllık dönem için 900 liradan sonuçlanırsa; ilk formüle göre emekli hangi bankadan maaş alıyorsa olsun bu tutarda promosyon elde edecek. Takvim’in haberine göre, tüm bankalar emekli müşterilerine 3 yıl için 900 lira promosyon verecek. İkinci formüle göre de emeklilere 3 yıllık dönem için en az 900 lira promosyon ödenecek. Banka isterse, emeklilerin maaşlarını kendi şubelerine taşıması için 900 lirayı geçebilecek.

GÖZLER BAKANLIK’TA

Promosyonda tutarın ne kadar olacağı ve hangi formülün uygulanacağı, Çalışma Bakanlığı ve bankalar arasında yürütülen pazarlıklar sonucunda belli olacak. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarla protokol imzalayacak. Ardından da emekliler promosyona kavuşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X