‘Emekliye işçiye köylüye hakkını vereceğim’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Her kuruşun hesabını yaptık. Emekliye, işçiye, köylüye, hakkını vereceğim. Benim yandaş yok, vatandaş var” dedi.

‘Emekliye işçiye köylüye hakkını vereceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’daki Anıt Park’ta, partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da sandığa giderek, huzurlu, barış içinde, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye’nin başlangıcını yapacaklarını söyledi.

Türkiye’yi 13 yıldır AK Parti’nin yönettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ben hesap uzmanıyım. 27,5 yıl devlette bu işin hesabını yaptım. Her kuruşun hesabını yaptık. Her şeyi de çok iyi biliyoruz. ’17 milyon yoksulumuz var’, ‘6 milyon 200 bin işsizimiz var’ diyorum. ‘Kılıçdaroğlu, doğruyu söylemiyor’ diyemiyorlar. Ya ne diyorlar? ‘Efendim, onların durumu düzeltecek de kaynağı nereden bulacak?’ diyorlar. Kaynağı bulacağım, ak saraya, kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Sözüm söz.”

“Hakkını vereceğim”

Kılıçdaroğlu, emeklilerin Türkiye’de en büyük kalkınmayı yaptığını dile getirerek, onlara refahtan pay vereceklerini söyledi.

“Emekliye verilecek paranın kaynağını nereden bulacak?” sorusunun da sorulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “Sen emekliye verilecek paranın kaynağı bulamıyorsan, iyi de o koltukta neden oturuyorsun? İn o koltuktan. O koltuktan ineceksin. Ben emekliye, işçiye, köylüye, hakkını vereceğim. Benim yandaş yok, vatandaş var” diye konuştu.

“Siyaset halka hizmet aracıdır”

Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğin “çağdaş köle” sistemi olduğunu ifade ederek, bu düzeni kaldıracaklarını ve çalışanların tamamına ilgili kurumda kadro vereceklerini söyledi.

Siyaseti zenginleştirme aracı olarak görmediğine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Taşeronu kaldıracağız’ dedim. Bugün Ankara’dan bir tiyatro oynandı. Karayolu taşeron işçileri dava açtılar, ‘Taşeron işçisi olmamamız gerekir’ dediler. Mahkemede kazandılar. Hükümet itiraz etti. Yargıtaya gittiler. Yargıtay da kararı onayladı. 25 Ekim 2010 tarihinde oy birliğiyle karayollarında çalışan taşeron işçilerinin kadroya atanması kararı verildi. Bugün tiyatro var. Neymiş? Topluyorlar işçileri, ‘Size kadro vereceğim…’ Ne zamandan beri mahkeme kararını uygulamak lütuf olarak kabul edildi.”

“Eski siyaset anlayışını çöp sepetine atıyoruz”

Kılıçdaroğlu, “Eski siyaset anlayışını çöp sepetine atıyoruz. Barışı önceleyen, huzuru önceleyen, geliri önceleyen, refahı önceleyen, Türkiye’nin onurunu önceleyen, bayrağının göklerde onurla dalgalandığı bir Türkiye özlemimiz var” dedi.

“Sen bana sor ben sana anlatayım”

CHP lideri, “Kaynak konusunda sık sık ‘Ey Kılıçdaroğlu kaynağı nereden bulacaksın?’ diyen Sayın Davutoğlu’na da hepinizin huzurunda bir çağrı yapıyorum. Gel beraber senin istediğin televizyon kanalında, sen bana sor, ben sana anlatayım” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X