Emekliye seyyanen zammın maliyeti 10,5 milyar TL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibinin yararlanacağını ve bunun yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacağını açıkladı.

Emekliye seyyanen zammın maliyeti 10,5 milyar TL

Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarının, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiği anımsattı. Emeklilerin seyyanen zammın yanında 2015’in Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını ifade eden Bağlı, ”100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibi yararlanacak.  2016 yılı içerisinde emekli olacaklara da verilecek seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacak” dedi.

REFERANS NOKTALARINDAN

Ülkenin bugünlere gelmesinde emeklilerin geçmişte ürettiği değerlerin önemli payı olduğunu ifade eden Bağlı, ”Sosyal devletin referans noktalarından biri de emeklilerin memnuniyeti. SGK olarak milyonlarca emeklinin sosyal güvenlik hizmetlerindeki memnuniyetini önemsiyoruz. 100 lira seyyanen zam tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Emeklilerimizin bu parayı aileleriyle birlikte huzur içinde harcamasını, devletimiz ve milletimizin selameti ve huzuru için dua etmelerini diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X