Emine Örnek Fen Lisesi, Bilim Proje Olimpiyatları Yarışması’nda dünya 1.’si

İzmir’de gerçekleştirilen Mostratec Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatları Yarışması’nda Emine Örnek Fen Lisesi öğrencilerinden Egemen Şansal ve Tuna Yamaç, “Enerji ve Mühendislik Kategorisi”nde dünya 1.’si oldular.

Emine Örnek Fen Lisesi, Bilim Proje Olimpiyatları Yarışması’nda dünya 1.’si

Mostratec Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatları Yarışması IMSEF (International Mostratec Science and Engineering Olimpiad) bu yıl İzmir ‘de 22-24 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu yıl yarışmaya 26 ülke, 576 finalist takım katıldı. Emine Örnek Fen Lisesi öğrencilerinden Egemen Şansal ve Tuna Yamaç “Enerji ve Mühendislik Kategorisi”nde dünya 1.’si oldular.

Altın madalya kazanan öğrenciler ayrıca Londra’da 2024 yılındaki “London Internal Youth Science Forum”da 70’ten fazla katılımcı ülkeden önde gelen 500 genç bilim insanının katıldığı yarışmada finalist olmaya hak kazandılar.

Ayrıca Emine Örnek Fen Lisesi öğrencileri 2024 yılında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen proje yarışması CASTIC’de “100 Uluslararası Bilimsel Proje” finalistleri arasına girerek ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. CASTIC yarışmasına 2023 yılında 10 milyon Çinli öğrenci katıldı ve finale sadece 400 öğrenci projesi ile başvuruyor. Çin dışında yarışmaya sadece 100 finalist ekip davet ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X