Emine Örnek Okulları ‘Math Olympiads’ yarışmasıyla yine zirvede

Emine Örnek Koleji 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ABD’nin New York Eyaleti’nde Math Olympiads yarışmasında tam puan alarak uluslararası alanda şampiyon oldu.

Emine Örnek Okulları ‘Math Olympiads’ yarışmasıyla yine zirvede

Akademik ve sportif birçok ulusal ve uluslararası alanda başarıya imza atan Emine Örnek Koleji öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Eyaleti’nde matematikçi Dr. George Lenchner’in kurduğu MOEMS (Math Olympiads for Elementary and Middle Students) tarafından düzenlenen ve öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini problem çözme becerileriyle arttırmayı hedefleyen Math Olympiads yarışmasında her yıl olduğu gibi bu yıl da zirvedeki yerini korudu.

 

30 ülkeden 4 bin 986 takımın katılımı ile bu yıl 36.’sı düzenlenen yarışmaya 107 bin 852 öğrenci katıldı. Emine Örnek Koleji ortaokul öğrencileri, yarışmanın Elementary kategorisinde 3 takım olarak 99 öğrenci ile Middle kategorisinde 4 takım olarak 106 öğrenci ile toplamda 7 takım ve 205 öğrenci ile katıldı.

 

Kasım 2014 ve Mart 2015 ayları arasında 5 aşamadan oluşan yarışmalar sonucunda Emine Örnek Koleji öğrencileri tam puan alarak şampiyon oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X