Emine Örnek Okulları’ndan 3 dünya birinciliği daha

339 öğrencisiyle dünyada en fazla katılımı olan Emine Örnek Koleji, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde üç kategoride 3 dünya birinciliğini kimseye kaptırmadı.

Emine Örnek Okulları’ndan 3 dünya birinciliği daha

Dünyadaki tüm okulların ortaokul ve lise kategorilerinde takım olarak katılabildiği ve yıl içinde, 6 kez matematik sınavına girdikleri Amerika’nın prestijli uluslararası matematik yarışması olan Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde Emine Örnek Okulu öğrencileri, Elementary (5. sınıflar) kategorisinde 110 öğrenci ile dünya birincisi,  Middle/Junior (6. ve 7. sınıflar) kategorisinde 152 öğrenci ile dünya birincisi, High school (Lise) kategorisinde de 77 öğrenci ile yine dünya birincisi oldular. 

Ayrıca üç farklı kategoride toplamda 339 öğrenci ile Dünya’da en fazla katılımı sağlayan okul olup  3 dünya birinciliği ile adlarını dünyaya duyurdular. Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde öğrenciler Kasım ve Nisan ayları arasında 6 kez yapılan sınavda hesap makinesi kullanmadan ortaokul kategorisinde cebir ve geometri, lise kategorisinde ise cebir, geometri ve trigonometriyi kapsayan soruları büyük bir heyecanla çözdüler. Özel Emine Örnek Okulu öğrencileri dünyadaki diğer okulların öğrencileriyle yarışarak üst düzey bilgi ve becerilerini ispatlamış oldular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X