Emine Örnekliler ‘yaratıcı drama’da Türkiye şampiyonu

Dünyanın en prestijli yaratıcılık olimpiyatı olan Destination Imagination yarışmasının Ulusal Turnuvası (DAT) 12-13 Mart 2016 tarihlerinde Efes Kuşadası Kongre Merkezinde yapıldı.

Emine Örnekliler ‘yaratıcı drama’da Türkiye şampiyonu

Türkiye genelinde toplam 277 okul takımının katılıp yaklaşık 2000 öğrencinin yarıştığı organizasyonda Yaratıcılık, takım çalışması ve problem çözme konusunda becerilerini kanıtlayan Emine Örnek Okulları “Quickly” takımı Elementary (1. Kademe) Doğaçlama kategorisinde en yüksek puanı alarak Türkiye 1.liğini kazandı. 

Bu başarıları ile 25-28 Mayıs 2016 tarihlerinde Amerika’nın Tennessee eyaletinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda(Global Finals) ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar. 

Emine Örnek Koleji 5. sınıf öğrencileri Alya Salan, Elif Ünal, Ada Aydın, Ezgi Orakçı, Selin Sapan, Demir Selamet ve Deniz Nalbur, danışman öğretmenleri(Team Manager) Kamil ATLİMAN, Burcu Düvenci, Funda Gingiren, Eda Korkmaz ve Özge Turaçözen’i zorlu bir yarış bekliyor. ABD’nin 48 eyaleti ve 30 ülkeden 16.000 katılımcının bulunacağı organizasyonda, 1.400 takım içinde toplam 8.000 öğrenci yarışacak.

Global Finals’de, Emine Örnek Okulları “Quickly” takımı, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının yanısıra doğaçlamaya, tiyatro becerileri, yazı, proje yönetimi, iletişim, yenilikçilik, takım çalışması ve topluma hizmet alanlarında çalışmalar yapmasını sağlayan yedi ucu açık Görevden biri olan Doğaçlama alanında sunumunu sergileyecek. Destination Imagination, kendini, her yaştan öğrenci için hayalgücünden yeniliğe, yaratıcı süreci keşfetme ve kullanma fırsatları yaratmaya adamış bir yarışmadır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X