Emine Örnek’te ‘Otizm’ farkındalığı

Bebeklik ve çocukluk döneminde başlayan, nörogelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanabilen Otizm konusunda, “Mina Otizmle Yaşam Derneği” tarafından Emine Örnek Okulları öğrenci ve öğretmenlerine farkındalık eğitimi verildi.

Emine Örnek’te ‘Otizm’ farkındalığı

Bursa’da otizm farkındalığını arttırmak, sayıları hızla artan otizmli çocuklara ve özellikle ailelere eğitim, psikolojik destek ve istihdam konusunda projeler üreterek destek vermek amacıyla kurulmuş olan “Mina Otimizle Yaşam Derneği”  “Bursa’da Elele Vereceğiz, Otizmi Yeneceğiz” sloganıyla hedefine koşuyor. “Mina Otizimle Yaşam Derneği” otizmli çocukları eğitip, sosyal hayata uyumlarını sağlamak, topluma kazandırmak, ailelerini hastalık konusunda bilinçlendirmek amacıyla yaptıkları eğitimlerin olumlu sonuçlarını göstermek amacıyla, okula getirdikleri müzik eğitimi alarak enstrüman çalan, şarkı söyleyen, yemek yapmayı öğrenip aşçılık yapan otizmli çocukları Emine Örnekli arkadaşlarıyla buluşturdu. Farkındalık projesi kapsamında yapılan bu eğitim okul öğrencileri tarafından ilgi ve dikkatle izlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X