Emine Örnek’ten büyük başarı! Türkiye genelinde derece yaptılar…

YKS’de Türkiye genelinde dereceye giren Özel Emine Örnek Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Şebnem Demirtaş ile Melisa Çavuş, kendilerinden sonra sınava girecek öğrencilere, “Başarının sırrı çalışmak. Yorulsanız da vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundular.

Emine Örnek’ten büyük başarı! Türkiye genelinde derece yaptılar…

HATİCE DAL
Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. YKS maratonunda, toplam da 14 aday birinci olurken Bursa’dan da dereceye giren öğrenciler belli oldu. Özel Emine Örnek Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Şebnem Demirtaş ile Melisa Çavuş Türkiye genelinde dereceye girdi. Melisa Çavuş, AYT Eşit Ağırlık’ta 11. sırada, YDT’de ise 57. sıraya ismini yazdırırken, Şebnem Demirtaş ise, Türkiye Geneli’nde AYT Sayısal’da 40. sırada, YDT’de ise 14. sırada yer aldı.

ÜLKEME FAYDALI OLMAK İSTİYORUM
YKS sürecinde, üniversite sınavına çalışmaktan ziyade insanın öncelikle kendi ihtiyaçlarını ve amacını belirlemesi gerektiğini belirten Melisa Çavuş, “Kişi önce kendini tanımalı. Sosyal etkinlikler çok faydalı. Okulum bu açıdan oldukça fayda sağladı. Güçlü ve zayıf yanlarınızı fark edin çünkü bunu fark ederseniz her şey daha iyi olacak. Hayatın her alanında bir sınav bizleri bekliyor” dedi. Kendinden sonra girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çavuş, “Başarının sırrı çalışmak. Sınav anına kadar çok çalıştım. MEB kitaplarından oldukça yararlandım. Fazlaca deneme çözsünler. Çalışmadan başarı gelmiyor. Yorulduklarında, tükendiklerini hissettiklerinde bırakmasınlar. Kendilerine güvenlerini yitirmesinler. Hedefim hukuk okumak. Ülkeme faydalı olmak istiyorum. Gelecekte devlet yönetiminde ya da hukuki alanda dünyaya ve insanlığa bir şeyler katmak istiyorum” diye konuştu.

ÇALIŞIN VE KENDİNİZE VAKİT AYIRIN
YKS sürecinde Özel Emine Örnek Fen Lisesi’nin kendisine katkı sağladığını dile getiren Şebnem Demirtaş ise, “Yıl boyunca çeşitli zorluklarla karşılaştık sonucu beni sevindirdi. Okulumun bana çok fazla katkısı oldu. Pandemi sürecinden çevrim içi eğitime geçtik, okulumuz bu süreci iyi yönetti. Kendi çalışmalarım da beni daha ileriye götürdü. Zeka da başarı için yadsınamaz bir gerçek” şeklinde konuştu. Ders çalışmanın yanı sıra öğrencinin kendisine de vakit ayırması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, “Yavaş yavaş çalışmaya başlanılarak zaman yaklaştıkça tempo arttılmalı. MEB kaynaklarını öneriyorum. Hayalim Endüstri Mühendisliği okumak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X