Emir Sultan yeni parkıyla nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çevre odaklı çalışmalara Emir Sultan’da yapılacak park da ekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emir Sultan’da kamulaştırılan alanda yapılacak

Emir Sultan yeni parkıyla nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yaşam alanlarını da hızla artırıyor.

Emir Sultan’da park yapılacak alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’nın yaşanabilir bir kalite kenti olması hedefiyle çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kentteki yeşil alanın artırılarak insanların nefes alacağı ortamlar oluşturuyoruz” dedi.

Sağlıklı bir şehirde yeşil alanların önemine değinen Başkan Altepe, “Bursa’nın kent merkezi başta olmak üzere tüm bölgelerinde, eksikliği hissedilen konularda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Emir Sultan’da daha önce gerçekleştirilen meydan ve kentsel tasarım projelerinin ardından mahallenin en büyük eksiklerinden olan park, yeşil ve rekreasyon alanı ile ilgili de çalışıyoruz. Bölgede planlarda park alanı görünen yerde, binalar ve kişisel mülkiyetler vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu 1000 metrekarelik alanı kamulaştırdık. Artık burada park projesini gerçekleştireceğiz. Uzun yıllardır bekleyen bu alan Büyükşehir eliyle tekrar imal edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Altepe, kamulaştırılan binaların yıkımından sonra da yapılacak parkın Emir Sultan’a değer katacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X