Emlak vergisi yüksek gelen konut sahiplerine öneri

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yüksek oranda emlak vergisi artışıyla karşılaşan vatandaşlara, ödemelerini “ihtirazi kayıt” ile yapmalarını önerdi.

Emlak vergisi yüksek gelen konut sahiplerine öneri

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşanlar olmak üzere ülkenin birçok yerinde “alışveriş merkezi yapıldı, yol geçti” diye emlak vergilerindeki artışların 8 katına ulaştığını öğrendiklerini belirterek, yüksek oranda emlak vergisi artışıyla karşılaşan vatandaşlara, ödemelerini “ihtirazi kayıt” ile yapmalarını önerdi.

Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emlak vergilerinde ilk taksitin ödendiği bugünlerde bazı vatandaşların yüksek tutarlarla karşılaştığını ifade etti.

Ülkenin birçok yerinden derneğe şikayetler geldiğini ve çözüm yolu arandığını aktaran Kolçak, özellikle bazı il ve ilçelerdeki emlak vergilerinde yaşanan fazla artışlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ileri sürdü.

“Vatandaşlar New York’un ilçesi gibi vergi ödemek istemiyor”

Emlak vergisi değerleri belirlenirken bazı kriterlerin dikkate alındığını vurgulayan Kolçak, şöyle devam etti:

“Özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşanlar olmak üzere ülkenin birçok yerinde alışveriş merkezi yapıldı, yol geçti diye emlak vergilerindeki artışların 8 katına ulaştığını öğrendik. Bir de üstüne geçen yıl büyükşehir olan illerimizde emlak vergisi oranlarının iki katına çıktığını düşünürsek vatandaşları daha kolay anlayabiliriz. Örneğin Mardin’in Midyat ilçesinde oturan vatandaşlarımız yüzde 800 artan emlak vergilerinden şikayetçiler. Londra ya da New York’un ilçesi gibi vergi ödemek istemiyorlar. Ülkenin birçok il ve ilçesinde etinden tırnağından artırdıklarıyla ev alan ya da yaptıran vatandaşlar, yakınlarına bir alışveriş merkezi yapıldı diye bu kadar yüksek çıkan vergilere tepkililer.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X