Emlakçılara kritik uyarı!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, günübirlik kiralanan evlerde zorunlu hale getirilen kimlik bildirimi için sisteme geçiş süresinin bittiğini belirterek, emlakçıları cezalara maruz kalmamaları için uyardı.

Emlakçılara kritik uyarı!

ASLIHAN AYDIN

 

Çelebi, dün Plaza 16’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, günlük ev kiralamalarında sıkıntıların yaşandığını söyledi. Tüm emlakçıların kimlik bildirimine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Çelebi, “İki ay önce çıkan ilgili kararname için verilen sisteme geçiş süresi doldu. Bundan sonra kimlik bildirimi yapılmadığı takdirde ceza kesilmeye başlanıyor” dedi. Günübirlik ev kiralamalarının Arapların Bursa’ya yoğun olarak geldiği dönemlerde yaygınlaştığını ifade eden Çelebi, “Rahat bir ortamda kalsınlar diye turizm firmalarının başlattığı uygulama rant kapısı oldu. Artık buna bir çekidüzen verilmesi gerekiyor. Terör suçluları da bu evlerde barınabiliyor. Bu yüzden kimlik bildirimlerini mutlaka yapalım” dedi. 

10 BİN LİRAYA KADAR CEZA

 

Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hüsnü Zeybek de, konu ile ilgili yeterli ölçüde ilerleme kaydedilmediğini ifade ederek, “Örneğin Bursa’da bin ev kiralanıyorsa ancak 300 tanesinin bildirimi yapılıyor. Sadece emlakçılar değil, 2-3 ev sahibi olup bunları internet üzerinde kiraya verenler var. Kaydı olmayıp, bu tip yöntemlere başvuranları da mutlaka haber verin. Bizler gereken cezai işlemi yapacağız” diye konuştu. Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ise emniyete kimlik bildirimlerinin zamanında ulaşmaması halinde 10 bin liraya varan para cezaları ile karşı karşıya kalınacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X