Emmanuel Agyeman Badu Bursaspor’da

Birmingham’ın 1,1 milyon pound kiralama bedeli teklif etmesine rağmen yeşil beyazlı kulübü tercih eden Emmanuel Badu, bugün Bursa’ya geliyor. Timsah, Udinese’ye 700 bin Euro kiralama bedeli, Ganalı oyuncuya da 1 milyon Euro ödeyecek.

Emmanuel Agyeman Badu Bursaspor’da

Bursaspor, yaklaşık 1 aydır transferi gündemde olan Udinese’nin Ganalı orta saha oyuncusu Emmanuel Badu’yu 1 yıllığına kiraladığını resmen açıkladı. Teknik Direktör Paul Le Guen’in ısrarla takımda görmek istediği tecrübeli orta saha oyuncusu için İtalya’ya giden yönetici Hasan Parlakay ve Genel Menajer Hüseyin Gedik sonunda Udinese’yi ikna etmeyi başardı. 

Ganalı oyuncuyla yapılan görüşmelerde herhangi bir sıkıntı yaşamayan yeşil beyazlılar, Udinese Başkanı Pozzo’yu da yola getirerek sözleşme imzaladı.

İmza atacak

Ganalı oyuncuyu isteyen bir başka kulüp olan İngiltere Championship takımlarından Birmingham’ın kiralama bedeli olarak 1,1 milyon pound teklif etmesine karşın Badu’nun Bursaspor’a transfer olmak istemesi nedeniyle yeşil beyazlı yönetim 700 bin Euro’ya el sıkıştı. 

Bursaspor yönetiminin Badu’ya da 1 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. Sözleşmeye herhangi bir opsiyon koyulmadı. Yeşil beyazlı yönetimin tecrübeli orta saha oyuncusunu bu akşam Bursa’ya getirerek imza attırması bekleniyor.

Kariyeri çok parlak

27 yaşındaki Badu, 2010 yılında 19 yaşındayken Gana’nın Berekum takımından 500 bin Euro karşılığında Udinese’ye transfer oldu. Orta sahanın ortasında forma giyen 26 yaşındaki oyuncusu, 2012-2013 sezonundan itibaren Udinese’nin ilk 11 oyuncusu haline gelirken, Serie A’da son 7 yılda tam 166 maça çıktı ve 10 gol atıp 9 da asist yaptı. Gana Milli Takımı’nda da 76 maça çıkan 26 yaşındaki Badu 11 gol kaydetti. Badu’nun 5 milyon Euro’luk piyasa değeri bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X