Emniyet sürücüleri Twitter’dan uyardı

Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak ve uykusuz direksiyona oturmak kazalara davetiye çıkarıyor.

Emniyet sürücüleri Twitter’dan uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bayram tatilinde yollara düşenleri Twitter’dan anlık mesajlarla uyarıyor.

“Bayram Sensiz Olmaz!’ sloganıyla sürücüleri an be an Twitter’dan uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 2016 yılındaki kazalarda 7 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.  

Twitter’dan atılan mesajlarla sürücülere uyarılarda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, tedbirin ve dikkatin hiç bir zaman elden bırakılmamasını istiyor. Kazaların başlıca sebepleri arasında dikkatsizlik ve kural tanımazlığın geldiğine işaret edilen mesajlarda şu ifadeler yer alıyor.

‘Dikkatsizlik ve cep telefonu kullanmak, her yıl binlerce kazaya sebep oluyor. Araç değil dikkatsizlik öldürür. Ağız tadıyla bir bayram yaşamak için, emniyeti elden bırakmayalım. Frene değil, kurallara güvenin. Lütfen emniyet kemerlerimizi arka koltukta da bağlayalım. Uykusuz araç kullanmak kazaya davetiye çıkarır. Araç içinde cep telefonunu kapalı tutmak bu açıdan en etkili önlemdir. Cep telefonlarının kullanımı sırasında sürücüler daha fazla hata yapmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X