‘Emniyet Teşkilatı şu veya bu çevrenin değil milletindir’

Başbakan Davutoğlu, “Emniyet Teşkilatı şu veya bu çevrenin değil Türk milletinin teşkilatıdır ve bütün milletimizin fertlerine aynı şekilde yaklaşır” dedi.

‘Emniyet Teşkilatı şu veya bu çevrenin değil milletindir’

Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Emniyet Teşkilatı mensuplarının toplumda fedakarca görev yapan meslek mensuplarından olduğunu söyledi.

Emniyet Teşkilatının merhamet, şefkat ve profesyonellik boyutunun yanında insan hak ve özgürlüklerin korunması boyutunu da ön planda tuttuklarını ifade eden Davutoğlu, 2002’den beri her konuşmasında, yasama faaliyeti ya da açıklamada, özgürlük-güvenlik dengesini vurguladıklarını anımsattı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özgürlük güvenlik dengesi siyasi meşruiyetin en temel hususlarından, en temel özelliklerinden biridir. Eğer özgürlükler için güvenliği feda ederseniz bir müddet sonra özgürlükleri yaşayamaz hale gelirsiniz. Güvenlik için özgürlüğü feda ederseniz bir müddet sonra o güvenlik sizin özgürlüklerinizi tehdit eder hale gelir ve iç çekişmelerin, iç çatışmaların aracı haline dönüşür. Dolayısıyla özgürlüklerden fedakarlık etmeden güvenliği temin etmek, güvenliği riske etmeden, güvenliği tehdit altına almadan özgürlükleri korumak en temel siyaset ilkemizdir. Bu çerçevede Emniyet Teşkilatımız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin insan haklarına ve insan onuruna dayalı yapısını korumakla görevli en omurga yapılardan biridir ve bu özelliğini koruyacaktır. Emniyet Teşkilatı şu veya bu yaklaşımın, şu veya bu çevrenin teşkilatı değildir. Türk milletinin teşkilatıdır ve bütün milletimizin fertlerine aynı şekilde yaklaşır, aynı insanlık onuru çerçevesinde onların onurunu korumayı kendine asli bir görev olarak görür.”

Narkotim projesi

Narkotim Projesi’ni gururla takip ettiğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Kasım ayından bu yana da narkotimlerin aldığı mesafeyi hep yakından takip ettim. Çünkü nihayet güvenlik sadece bir suç esnasında ortaya çıkan bir husus değil, en temel güvenlik alanlarından biri genç nesillerin akıl ve ruh sağlığıdır. Eğer akıl ve ruh sağlığı genç nesillerde korunmamışsa, her türlü suça temayül gösteren, potansiyel suçlu nesiller yetiştirmiş oluruz.”

Özellikle alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı ve bunlara dayalı suçların büyük oran teşkil ettiğini vurgulayan Davutoğlu, “Kadına yönelik şiddette yapılan çalışmaların çoğunda, şiddet uygulayanların o anda ya alkolizme ya da uyuşturucuya bağımlı bir durumda olduklarını gözlediğimiz bir vaka. Yine bu çerçevede narkotimlerimizin genç nesillerin akıl ve ruh sağlığını korumak amacıyla yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyoruz” görüşünü paylaştı.

Törenden notlar

Polis Akademisine gelişinde tören kıtasını selamlayan Başbakan Davutoğlu’nu salona girerken de Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait polis kıyafetleri giyen bir grup polis karşıladı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının da okunduğu törende, Davutoğlu, Emniyet Teşkilatına katkıda bulunan kişilere ödül verdi. 

Toplumda “kahramanlıkları” ile ön plana çıkan emniyet görevlileri ile bazı yarışmalarda başarı gösterenlerin de ödüllendirildiği törende, Başbakan Davutoğlu’na “Mevlana” tablosu hediye edildi. 

Törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve diğer yetkililer katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X