Emniyet ve AK Parti il başkanlığına saldıran terörist tutuklandı

AK Parti binası ve İstanbul Emniyeti’ne lav silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Şeref Turunç tutuklandı

Emniyet ve AK Parti il başkanlığına saldıran terörist tutuklandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ve AK Parti İl Başkanlığı binalarına art arda lav silahlarıyla saldırı düzenleyen teröristi DHKP-C terör örgütü üyesi Tekirdağ’da bacağından vurarak yakalamıştı. Turunç’un tek atımlı lav silahlarıyla düzenlediği saldırıların ardından Esenyurt’ta da polis ekiplerine ateş açmıştı.

300 BİN LİRAYA KADAR ÖDÜL KONULMUŞTU

43 yaşındaki terörist Şeref Turunç, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alıyordu. Gri listede bulunan Turunç’un yakalanması için 300 bin TL’ye kadar ödül konulduğu da öğrenilmişti. Polis teröristin geride bıraktığı lav silahlarında parmak izlerine rastlamış saldırganın kimliğini belirlemişti Yakalandığında üzerinde suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabancanın bulunan Turunç’un operasyon sırasında polise direndiği bu nedenle polis ekiplerince sol bacağından vurularak etkisiz hale getirilmişti

EŞKÂL DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Saldırı öncesi Yunanistan’dan Türkiye’ye giriş yapan ve tekrar Yunanistan’a kaçma hazırlığında olduğu belirlenen teröristin, tanınmamak için saçlarını keserek eşkâlini değiştirmeye çalıştığı dikkatten kaçmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X