EMO’dan özelleştirme tepkisi

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Orhaneli Termik Santrali’nin özelleştirilmesine tepki gösterdi.

EMO’dan özelleştirme tepkisi

Çınar, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin 60, Bursa’nın ise 4. büyük enerji santrali olan tesisin özelleştirilmek istendiğini belirterek, ‘Orhaneli Termik Santrali, Türkiye’nin 5. büyük linyit termal santrali. Yerli linyit kaynağına dayalı olan tesis elektrik üretimi ile yaklaşık 300 bin kişinin günlük hayatta ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. Santralin kömür ihtiyacı ise Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından temin ediliyo. 

Özelleştirmeler, esasında günümüz dünyasında emperyalizmin, neoliberal politikalarla kamusal yaklaşımı ve emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmeye yönelik ekonomik saldırılardır. İşte bu kurumlardan ikisi Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi’dir. Bizler özelleştirmeye maruz bırakılan bütün kurumlara buradan çağrı yapıyoruz. Gelin mücadelemizi ortaklaştıralım. Özelleştirmenin her türlüsüne karşıyız, bu iki kurumun kamunun mülkiyeti olması dışında hiçbir değişimi ya da satışı kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X