Emre’den Timsah’a övgü

Ozan Tufan’ın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Emre Belözoğlu, “Türkiye’deki takımların iyi Türk oyuncuları olması lazım. Avrupa’daki başarılar böyle gelir” dedi.

Emre’den Timsah’a övgü

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig’in ilk bölümünü lider bitirmelerine rağmen hedeflediklerinden az puan kazandıklarını söyledi. Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Emre, Bursaspor ve Ozan Tufan’a da övgü yağdırdı.

4-5 TAKIM ÖNDE GÖTÜRECEK

Zirve yarışında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yalnız olmayacağını savunan tecrübeli futbolcu, “Üç büyüklerin dışında çok iyi takımlar var. Bursaspor ve İstanbul Başakşehir de çok iyi hava yakaladı. Şampiyonluğun adayları büyük takımlar gözükse de diğer takımlar yarışı zorlayacaktır. Ligin sonunu 4-5 takım önde götürecek gibi gözüküyor” diye konuştu.

OZAN ÇOK YETENEKLİ

Fenerbahçe’nin transfer gündeminde olan Erkan Zengin ve Ozan Tufan’ın kaliteli oyuncular olduğunu anlatan Emre, “Ozan çok yetenekli bir arkadaşımız. Transferle alakalı konular yöneticiler ve hoca konuşsa daha doğru olur. Türkiye’deki takımların iyi Türk oyuncuları olması lazım. Avrupa’daki başarılar böyle gelir” diyerek düşüncelerini kaydetti.

KULÜPSÜZ KALMAM

Sezon sonu sarı lacivertli takımla sözleşmesi sona erecek Emre Belözoğlu, en az 3 sene daha futbol oynamak istediğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti: “Totti, ’38’e kadar oynayacağım, sonra yedek kalırım’ dedi. Ben de bunu yapmayı düşünmüyor değilim. Şaka tabi bu. 37-38 yaşına kadar rahat oynarım. ABD’den veya başka bir yerden bana teklif yok ama 1 Haziran’da kulüpsüz kalmam.” Emre, gelecek sezon futbolu bırakıp Fenerbahçe’de sportif direktör olacağı iddialarını da yalanladı.

EKONOMİK TABANLI

Yabancı oyuncu kuralı hakkında gelen bir soruya Emre, şu cevabı verdi: “Kaliteli Türk futbolcular bu yapılan kısıtlamadan sıkıntı çekmeyecektir. Onun dışında Türk futbolcuların önünü kesen devrim olarak düşünmemek lazım. Devrimler ekonomik tabanlıdır. Kulüpler ayağını yorganına göre uzatmalı. Menajer-kulüp ilişkileri denetlenmeli. Ekonomik anlamda kulüplerin denetime ihtiyacı varmış kuralı bu.”

ARDA 11’DE OLMALIYDI

Atletico Madrid formasıyla başarılar kazanan milli futbolcu Arda Turan’dan övgü dolu sözlerle bahseden Emre, “Arda’yla orada beraber de oynadık. Takımı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı ve ligi kazandı. UEFA’nın yılın 11’inde Arda Turan yer almalıydı. İnşallah Türk futbolcusuna örnek davranışlarda bulunmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

EN İYİSİ MESSİ

Gelen bir soru üzerine boyu kısa futbolcular hakkında da görüş bildiren 34 yaşındaki başarılı futbolcu, “Messi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu. Henüz 26 yaşında olmasına rağmen böyle. Onun da boyu kısa. Ülkemizde bu tip futbolculara, Messi seviyesinde olmasa da kadir kıymet gösterilmiyor. Kısa boylulardan çok iyi futbolcular çıkar” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X