En acı veda

Gaziantep’teki DEAŞ hücre evi baskınında şehit olan 3 polis toprağa verildi. Bir şehit yakınının, kucağındaki spor ayakkabısına sarılarak, “Yeni almıştık, giyemedin” diye ağıtlar yakması yürekleri dağladı.

En acı veda

Gaziantep’te polisin DEAŞ hücre evine düzenlediği operasyonda “canlı bomba” teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Özel Harekat polisleri İlhan Güleç (49), Hüseyin Cengiz (49) ve Yaşar Polat’ın (24) cenazeleri, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende Yaşar Polat’ın kuzeni de olan süt kardeşi Sabiha Polat ve teyzesi Yıldız Yeşildağ, şehit polis için aldıkları ayakkabıya sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Anne Emine Polat ise yanındaki polise, “Bitirin artık şunları, Yaşarlar ölmesin” diyerek gözyaşı döktü. Şehit polis Hüseyin Cengiz’in çocukları Merve ve Aytekin Cengiz ise, babalarının özel harekat üniformasını giydi. 

“AYAKKABILARINI YENİ ALMIŞTIK YAŞAR…”

Yaşar Polat’ın amcasının kızı ve sütkardeşi Sabiha Polat ile teyzesi Yıldız Yeşildağ, şehit polise hediye etmek üzere yeni aldıkları spor ayakkabısının birer tekine sarılıp öperek uzun süre gözyaşı döktü. Şehit polisin teyzesi Yıldız Yeşildağ, “Namaz kılıp Kuran okudum, uzun süre dua ettim ama Yaşar’ım şehit oldu” diye ağıt yaktı. Şehit polisin aynı zamanda amcasının kızı olan sütkardeşi Sabiha Polat ise, “Yaşar, Yaşar sen şehit oldun. Ayakkabını daha giyemedin. Yeni almıştık Yaşar” diyerek kucağındaki spor ayakkabısının tekine sarılıp gözyaşı döktü.

ŞEHİT BABAYA ÜNİFORMAYLA VEDA

Şehit polis memurlarından Hüseyin Cengiz’in çocukları Merve ve Aytekin Cengiz de törene babalarının özel harekat üniformasıyla katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken ve birbirlerini teselli eden kardeşlerden Merve Cengiz, “Dik duracağım, ağlamayacağım. Şerefsizler sevinmesin, biz dimdik burada ayaktayız” dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik’in dua etmesinin ardından şehit aileleri ve yakınları Türk bayraklarıyla örtülü tabutlara sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Şehit polisler Hüseyin Cengiz memleketi Osmaniye’de, baş polis İlhan Güleç memleketi Kahramanmaraş’ta, Yaşar Polat ise Kilis’te sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X