En ağır yük annelerin omuzlarında

İnegöl’deki bir fabrikada çalışan forklift operatörü 45 kadın, tonlarca yükün altında forkliftleri büyük bir ustalıkla kullanırken, Anneler Günü’nde ‘en ağır yük annelerin omuzlarında’ mesajını vererek tüm annelerin gününü kutladı. Anneler Günü nedeniyle

En ağır yük annelerin omuzlarında

İnegöl’de ağaç ve orman ürünleri üretimi yapan Starwood fabrikasında forklitfleri kadınlar kullanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kursları tamamlayan kadınlar, fabrikanın lojistik bölümündeki forklift ve çekici araçlarında operatör olarak göreve başladı. Zamanla sayıları 45’e yükselen kadın forkliftçiler, erkek meslektaşlarını aratmıyor. Fabrikanın Lojistik Müdürü Tahir Kitapçı, ‘AB ülkelerinde birtakım incelemelerde bulunduk. Oradaki fabrikalarda kadınların forklift operatörlüğü yaptığını gördük. Zamanla lojistik bölümümüzdeki iş makinelerini kullanan kadın sayısı 45’e çıktı. Kadınlarımız bizim için kutsaldır. Tüm kadın çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz’ dedi.

Eğitimci Fidan Dönmez Arslan ise, “Toplam 100 bayan çalışanımız var. Bunlardan 45 tanesi forklift operatörü olarak görev yapıyor. Biz bayanlarımızın kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz” diye konuştu.

Forklift operatörü Seyhan Yıldız, ‘8 aydır forklift operatörü olarak çalışıyorum. Kendimin de bu işi yapabileceğime inandım ve yapmaya başladım. Bir hevesle başlayan bu görev, bende tutku haline geldi. Zorlanmadan işimizi yapıyoruz’ şeklinde konuştu. İki yıldır forklift operatörü olarak çalışan Deniz Kayman da, ‘Bu işi severek yaptığım için zorluklarını da aşıyorum. Her alanda bayanların görev almasını istiyoruz. Hem anne olup, hem çalışmak çok zor, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X