En ‘bal’lı yıl

Yaz mevsimindeki yağışlar ve arı ölümlerinin az olması nedeniyle üreticiler balda son 20 yılın en iyi verimini ve fiyatını görüyor.

En ‘bal’lı yıl

Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şakir Ada, arıcılığın en iyi dönemini geçirdiğini ve 2017 yılının ayçiçek balı için çok verimli bir sene olduğunu söyledi. Ayçiçek balının Türkiye’de en fazla üretimi yapılan çiçek balı olduğunu vurgulayan Ada, ”Şu anda teneke fiyat 260-275 lira arasında. Kilogramı 10-11 lira arasında gidiyor. Bu yıl son 20 yılın en iyi fiyatlarını gördük. Geçen sene ayçiçeği balının teneke fiyatı 200 liraydı” dedi. Arıcı Mehmet Babacık da, arıcılığı uzun yıllardan beri yaptığını ve bu sene bal sağımında beklentinin yüksek olduğunu kaydetti. Arıcıların peteklerinin dolduğunu vurgulayan Babacık, ”Benim 300 kovanım var. İki kovandan 1 teneke bal alan arkadaşlarımız da var. Eskiden 6 kovandan 1 teneke bal alırken şu anda 2 kovan bir teneke bal veriyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X