‘En büyük belamız ayrışmak olur’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sorunların, sıkıntıların olduğunu, ancak bunların işbirliği ile aşılabileceğini ifade ederek, ”Burada samimiyete, birlikte gayret etmeye ve birlikte başarma duygusunu paylaşarak zenginleştirmeye ihtiyacımız var. Bizim en

‘En büyük belamız ayrışmak olur’

Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakyalı Dostlar Grubu’nun Almira Otel’de gerçekleştirilen toplantısına katıldı. Bakan Müezzinoğlu’nu hemşerileri kapıda karşıladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Ünal Aksoy, eski Bursa İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er ile aynı zamanda grup üyesi olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu ve Bursa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Orhan Emin Latif’in de hazır bulunduğu toplantı, Bakan Müezzinoğlu’nun katılımcılarla bire bir tanışması ile başladı. Ardından kürsüye çıkan Batı Trakyalı Dostlar Grubu kurucularından Hasan Ali Çavuş, ”Bu gece değerli hemşehrimiz, Batı Trakyalıların ‘Mehmet Ağabeyi’, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ

Bakan Müezzinoğlu’na Batı Trakyalıların ikametgah ve üniversiteler konusunda yaşadığı sorunları aktaran ve bu konuda BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin’in sunduğu raporun altına imza attıklarını dile getiren Ali Çavuş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ”Yaşadığımız topraklardan çıkarak, hepimizin kendimizi borçlu hissettiğimiz büyük Türkiye Cumhuriyeti’ne bir bakan olarak hizmet etmek herkese nasip olmaz. Bunu sizler başardınız. Bu noktada şunu özellikle vurgulamak istiyorum:

Batı Trakyalılar olarak bizler sizinle gurur duyuyoruz. Önünüzdeki dönemde partinizin iktidar ya da iktidar ortağı olması durumunda tekrar kabinede yer almanız bizlere güç verecektir. Yolunuz açık olsun. Değerli Bakanım, Batı Trakya’nın ‘Mehmet Ağabeyi’, Mehmet Ağabeyimiz bu gece bizleri kırmayarak aramızda olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun.”

‘DAHA AĞIRINI YAŞADIM’

Alkışlarla kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, ”Burada şu anda en zor ve en ağır sıkıntıyı çeken hangi kardeşim varsa daha ağırını yaşamış, çilesini çekmiş bir kardeşinizim. Dolayısıyla ağaçtan düşmenin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. Ama bizim diğer taraftan da ağacı büyütmek, ağacı geliştirmek, ağaçların dallarının her tarafa uzanması gibi farklılıklar bekleyen, zenginlikler bekleyen veya sorumluluklar bekleyen alanlarımız var” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKAN İNSANLAR VAR

Balkanlar’ın her noktasının kendilerinin derdi olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, ”Dolayısıyla Batı Trakya kendisinin ayrıcalıklı gücünü yalnızca kendisi için değerlendirirse komşularına, sorumluluğu olan alanlara haksızlık yapılmış olur” diye konuştu. Dünyanın farklı coğrafyalarında Balkanlar dışında da Türkiye’nin gözünün içine bakan insanlar olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: ”O nedenle ‘özelimiz’ önemli ama Batı Trakya ‘özelinin’ dışındaki sorumluluklara da sahip olmalı. İşte şu salonda dünyaya farklı dinamiklerle kardiyoloji alanında mesaj verecek ekipler kurabiliriz veya farklı alanlarda stratejilerle Dostlar Grubu yalnız kendisini Batı Trakya’ya ve Batı Trakyalının sorunlarına tıkarsa vizyonunu daraltmış olur.”

SORUNLAR İŞBİRLİĞİ İLE AŞILABİLİR

Sorunların, sıkıntıların olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, bunların işbirliği içinde aşılabileceğini kaydetti. Müezzinoğlu, ”Bunlara Batı Trakyalının motivasyonunu bozabilecek sorunlar gibi bakmamak lazım, zorlanıyoruz. Yasayı düzeltiyorsun, yönetmelikte bir madde çıkıyor. Yasayı Avrupa Birliği (AB) standartlarına çıkarıyorsun, ama yöneticiye yetki veriyorsun; istisnai yetkiyi. O istisnai yetkiyi bire bir takip etmezsen, o yetkiyi Batı Trakyalıya ya da bir başka istisnai gruba bir türlü kullandıramıyorsun. Bütün bunları da takip edeceğiz. Ben Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı’ma teşekkür ediyorum. Ama şu da olmamalı: Bakana dosyayı verdik. Hadi bakalım çöz. Arkadaşlar, o zaman bakanın işi bırakması lazım. Değil mi? Orada filan adrese randevuyu aldım, gidip orada tıkandıysan geleceksin, filan yerde müşteşarla randevunu aldım gideceksin görüşeceksin tıkandıysan yine geleceksin. Ama bakanın vereceği şey, dosyayı bakana verecek o da aşağı doğru verecek. Çözüldü mü, çözülmedi mi arkadaşlar, biri bu işin takipçisi olacak. Biri Çalışma Bakanlığı’nda, biri İçişleri Bakanlığı’nda, biri Dışişleri Bakanlığı’nda, biri Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nda. Tüm bunlar birbiri ile entegre, birinin de birilerinin de sorumluluk alması gereken alanlar. Bunu şunun için söylemiyorum, ‘dosyayı verdik bakan ya da abi bize sitem ediyor’ değil. Olaya sahiplenecek yapıyı birlikte güçlü kurabilirsek bu iş olur. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir şekilde, iyi ekiplerle ve yine genel merkezimizle, Bursa’daki şubemizle birlikte güçlü bir şekilde takip olayını yapacağız. Burada samimiyete, birlikte gayret etmeye ve birlikte başarma duygusunu paylaşarak zenginleştirmeye ihtiyacımız var. Bizim en büyük belamız ya da sıkıntımız ayrışmak olur. Farklı düşünce, farklı yaşam, farklı tercihler; arkadaşlar neticede zenginliktir bu.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya’da insan gibi, insan hakları çerçevesinde davranmayan bir ülkenin yönetim anlayışının sıkıntısını, zulmünü çektiklerini de hatırlatarak kürsüden indi. Gecenin sonunda, Batı Trakyalı Dostlar Grubu’nun kurucularından Uzm.Dr. Ali Emin Latif, Bakan Müezzinoğlu’na katılımından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X