En büyük güç nitelikli insan

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ülkelerin en büyük gücünün nitelikli insan olduğunu söyledi.

En büyük güç nitelikli insan

Ağbal, TOBB ETÜ’den mezun olan öğrencilerin diplomalarını aldığı törende yaptığı konuşmada, sürdürülebilir büyümenin ön koşulunun verimliliğin artırılması olduğunu, verimliliğin temelinin ise eğitim ve inovasyondan geçtiğine işaret etti. Ülkelerin en büyük gücünün, nitelikli insan gücü olduğunu vurgulayan Ağbal, nitelikli insan gücünün de ancak eğitimle artırılabileceğini ifade etti. Bu anlamda hükümet olarak üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydeden Ağbal, 2017 yılı bütçesinde bundan önceki yıllarda olduğu gibi en büyük payı eğitime ayırdıklarını bildirdi. 

AR-GE’YE 6 MİLYAR LİRA

Ağbal, eğitimin yanı sıra becerilerin artırılması ve girişimciliğin özendirilmesinin de önemli olduğunu söyledi. Gençlere nitelikli iş imkanları sağlamak için kapsamlı ve önemli bir yapısal reform programını uygulamaya koyduklarını anlatan Ağbal, ”İlk kez iş kuran her gencimizin, ücretinin 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacak bir programı başlattık. Genç girişimcilerimize geliştirecekleri projeler için 100 bin liraya kadar kredi imkanı getirdik. Yeni iş kuran gençlerimize destek olmak amacıyla, 3 yıl boyunca yıllık 75 bin liraya kadar olan kazançlarına gelir vergisi istisnası getirdik. 2017 yılı bütçesinden yaklaşık 6 milyar lira kaynağı sadece Ar-Ge harcamaları için ayırdık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X