En büyük kabahat kumar!

İşlenen kabahatlerin başında ‘kumar’ ilk sırada geliyor. İkinci sırada kapalı yerde sigara içenler var.

En büyük kabahat kumar!

OKTAY KAYALAR

Kentte huzur ve güvenliği sağlamakla görevli ekipler, kabahatler kanununa yönelik çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü’nün değişik birimlerinde görev yapan polisler, sorumluluk bölgelerinde gördükleri her olumsuzluğa anında müdahale ediyor.

Ekipler, geride bıraktığımız 2015 yılında 3 bin 195 kişi hakkında  ‘kabahatler kanununa muhalefet’ten işlem yaptı. Polis, bu kapsamda en çok cezayı ise kumar oynayanlara kesti. İstatistiklere göre, kumar oynarken yakalananların sayısı kayıtlarda bin 62 kişi olarak yer aldı.

SİGARA 2. SIRADA

Sigara yasağına uymamak ise, işlenen kabahatler arasında 2. sırada geliyor. Kapalı yerde sigara içenlerin sayısı 499 olarak belirtiliyor. Dilenen 327, şarhoş gezen 411, gürültü yapan 283 , vatandaşları çeşitli nedenlerle rahatsız eden 457 ve adres değişikliğinde kimlik bildirmeyen 74 kişi hakkında yine ‘kabahatler kanununa muhalefet’ten ayrı ayrı işlem yapıldı. Bu kişilere kesilen toplam ceza miktarının ise 483 bin 425 lira olduğu öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X