En büyük projeye start

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

En büyük projeye start

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Edebali, bu projeyle ‘Yeni Yıldırım’ yolunda en önemli adımlardan birisinin atıldığını söyledi. Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi için ilçe tarihinin en büyük ihalesinin yapıldığını aktaran Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “ 2017 ve 2018 uygulama yılı olacak. Yapımlarına başlanan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, Sular Vadisi Doğa Parkı ve Spor Kompleksi gibi dev yatırımlar bunun göstergesi” dedi.

Vatandaşların, kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiği ile ilgili tüm detayları Mevlana-Ulus Projesi’nde göreceğini de dile getiren Başkan Edebali, “Hemşerilerimiz müsterih olsun. Dönüşüm çalışmalarımız alanlarında uzman ekipler tarafından hiç bir detay göz ardı edilmeden şehrin 30 yılı, 50 yılı düşünülerek yürütülüyor. İnsanlarımız kesinlikle mağdur olmayacak” diye konuştu.

2018’DE TESLİM EDİLECEK

Bir taraftan inşaat çalışmaları devam ederken diğer yandan da uzlaşma görüşmelerinin de sürdüğünü belirten Edebali, “Projenin resmi temel atma töreni 4 Nisan’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaeski, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve vatandaşlarımızın katılımıyla atılacak. Proje etap etap devam edecek. İnşaatına başladığımız 850 daireyi önümüzdeki sene hak sahiplerine teslim edeceğiz. Proje tam anlamıyla tamamlandığında, yeşil alanlarıyla, spor merkezleri ve sosyal tesisleriyle Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir şehir ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın birinci dereceden deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Edebali, “Olası bir orta veya yüksek şiddetli deprem anında zeminde meydana gelecek sıvılaşmayı minimize etmek için zemin ıslah çalışması yürütüyoruz. Burada güvenli, yaşam standartları yüksek bir şehir doğuyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X