En çok esnaf Ege Bölgesi’nde

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyonun verilerine göre, nüfusa oranla en çok esnafın yüzde 2,8 ile Ege Bölgesi’nde olduğunu kaydetti.

En çok esnaf Ege Bölgesi’nde

Palandöken, TESK’in sicil gazetesi verilerinden yapılan derlemeye göre, özellikle AVM ve zincir market sayısının çok olduğu büyük şehirlerde nüfusa oranla esnaf sayısının az olduğuna dikkati çekti.

Bölgeler bazında incelendiğinde nüfusa oranla en çok esnafın yüzde 2,8 ile Ege Bölgesi’nde, en az esnafın ise yüzde 1,4 ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunduğuna vurgu yapan Palandöken, Muğla’nın Türkiye’de esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olarak oransal bazda en çok esnafa sahip il olduğunu söyledi.

Mart ayı sonu itibarıyla esnaf sayısının 1 milyon 707 bin 9’a çıktığını belirten Palandöken, ‘’İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişmiş ve büyük şehirlerdeki esnaf yoğunluğu, bulundukları bölgelerde sonuncu. Bu da fizibilite çalışması yapılmadan, hızla çoğalan AVM ve zincir marketlerin büyük şehirlerde esnafı nasıl yuttuğunun göstergesidir.

AVM ve zincir market sayısında en yüksek sayılara sahip olan bu illerde nüfusa göre esnaf oranının en az çıkması tesadüf değildir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X