En güçlüsü TL oldu

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı son bir aylık performansı değerlendirildiğinde Türk Lirası (TL) yüzde 1,4`lük değer kazancıyla gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en güçlüsü oldu.

En güçlüsü TL oldu
Rus Rublesi ise, aynı dönemde dolar karşısındaki yüzde 14’lük düşüşüyle en kötü performansı gösterdi. ABD’den gelen olumlu makroekonomik veriler, Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişlemeci adımlarının ardından doların diğer para birimleri ve emtialara karşı güçlü seyri bu hafta da devam etti. Küresel piyasalarda büyümeye ilişkin endişeler de dolara olan talebi artırırken, yatırımcıların güvenli liman olarak doları tercih etmeleri dikkati çekti.
 
Cazip olabilir
 
Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son dönemde izlediği etkin likidite politikası, petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki düşüşler ve makroekonomik verilerdeki düzelme sayesinde Türk Lirası’nın dolara karşı gelişmekte olan diğer ülke para birimlerine göre daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor.
 
Türkiye ekonomisinin yıl sonunda yüzde 3-4 aralığında bir büyüme performansı göstermesini beklediklerini dile getiren analistler, cari açıktaki düşüş eğilimi de göz önüne alındığında Türkiye’nin küresel sermaye akımları için cazip olabileceğini dile getiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X