En iyisi Türkiye’de üretiliyor

Toyota, Türkiye’nin ilk hibrit ve crossover aracını banttan indirirken, otomotiv devinin Japon yöneticileri Sakarya’daki fabrikaya övgüler dizdi.

En iyisi Türkiye’de üretiliyor

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Hiroshi Oka, Toyota’nın tüm dünyada fabrikaları olduğunu ancak en iyi Toyota’nın Türkiye’de üretildiğini söyledi.

Hiroshi Oka, Toyota C-HR’nin seri üretiminin başlaması nedeniyle dün Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu seviyede bir yatırımın dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Toyota’nın Türkiye’ye, Türk ekonomisine olan güveninin ve Japon ekonomisinin de Türkiye’nin kalkınmasına olan inancının ayrı bir göstergesi olduğunu kaydetti. Yeni yatırımların Japonya’dan Türkiye’ye geleceğine inandığını belirten Oka, ”C-HR, hibrit bir otomobil, bunun Türkiye’de üretilmesi stratejik bir karardı. Toyota’nın tüm dünyada fabrikaları var ancak en iyi Toyota Türkiye’de üretiliyor. Bunu Toyotalılar söyler, ben burayı görünce anladım. Neden Toyota, bu yeni otomobil için Türkiye’yi seçmiş? Çünkü kalite ortada” dedi.

TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Toyota Motor Corporation İcra Komitesi Üyesi Moritaka Yoshida, yeni modelin Türkiye’de üretilmesinin sürpriz olmadığının altını çizerek, Toyota Türkiye’nin kalite konusundaki üstünlüğü, çalışma azmi ve güvenli çalışma konularına olan bağlılığını takdirle karşıladıklarını söyledi. Doğru bir karar verdiklerine inandıklarını dile getiren Yoshida, ”Bize göre, otomobil üretimi anlamında Türkiye gerçekten önemli ve doğru bir yer” dedi.

BU FABRİKAYLA GURUR DUYUYORUZ

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, Toyota C-HR’nin, Toyota Türkiye’nin yüksek imalat kapasitesinin bir kanıtı olduğunu vurgulayarak, ”Verimlilik ve kapasite, bizim diğer güçlü alanlarımız. Zaten bu yüzden C-HR’nin imalatı için seçilen ülkeyiz. Sadece Avrupa Birliği (AB) bölgesi için Toyota, küresel şirketler arasında en iyi tesis olarak görülmüştür. Bu noktada Toyota C-HR, Toyota yeni küresel platformunu oluşturmuştur. Şu anda Toyota Türkiye, denizler aşırı olarak bu yeni global platformu uygulamaya geçiren ilk fabrikadır ve bundan da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Yıllık üretim kapasitelerinin 280 bine ulaştığını aktaran Kato, C-HR modelinin de Toyota Türkiye’nin pozisyonunu güçlendireceğini, Türkiye’de önemli bir ihracatçı haline geleceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X