Enderun usulü teravih namazı

Osmanlı’dan kalma bir gelenek olan Enderun usulü teravih namazı, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Bursa’da da yaşatılmaya başlandı.

Enderun usulü teravih namazı

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Enderun usulü teravih namazlarına start verdi. Her gün başka bir imam hatibin kıldırdığı namazlar, Merinos Parkı’nda açık havada oluşturulan mescitte eda ediliyor.

İstanbul Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakır’ın kıldırdığı teravih namazına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının sultanlar ve evliyalar şehri Bursa’da en güzel şekilde geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına dolu bir programla girdiklerini, teravihlerin başlamasıyla birlikte birbirinden farklı etkinliklere startı verdiklerini belirten Başkan Altepe, Enderun usulü namazla Ramazan gecelerinin daha bir güzelleştiğini ifade etti.

Enderun usulü teravih namazlarının Osmanlı kültür hayatında yer aldığını ve rekatlar arasında ilahiler okunarak cemaatin dinlenmesine sebep olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bu yıl ilk kez programa aldığımız teravih namazıyla, Ramazan’a ayrı bir renk katmış ve eski bir kültürümüzü yeniden canlandırmış oluyoruz. Destek veren herkese, Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a şükranlarımı iletiyorum. Tüm Bursalıları Merinos Parkı’na bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X