Endişeli bekleyiş

Yenişehir Papatya Mahallesi’nden geçen Kocasu Deresi’nin dere yatağını aşındırarak toprakları yutması endişe yaratıyor. Köylüler önlem DSİ’ye başvuruda bulundukların ancak ancak bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü.

Endişeli bekleyiş

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’in içinden geçen Kocasu Deresi’nin  kıyısından geçtiği 2 kilometrelik arazi yolunun bazı bölümlerinin göçmeler nedeniyle daralması, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Derenin geçtiği Papatya Mahallesi Muhtarı Orhan Yıldız, 8 metre genişliğindeki arazi yolunun genişliğinin bazı bölümlerde 3 metreye kadar daraldığını belirtti. 

Muhtar Yıldız, ‘Önümüzdeki günlerde daha da daralmasını bekliyoruz. İki traktörün yan yana geçebildiği yolda şimdi bir traktör zorlukla geçiş yapabiliyor’ dedi. 

Haziran ayından itibaren bölgedeki hareketliliğin artacağına işaret eden Yıldız, bir an önce dolgu çalışması yapılmasını beklediklerini söyledi. 

DSİ’YE DİLEKÇE

Muhtar Orhan Yıldız, geçen yıl ekim ayında DSİ’ye dilekçeyle başvuruda bulunup önlem alınmasını istediklerini ancak herhangi bir çalışma yapılmadığını iddia etti. 

Boğazköy Barajı’ndan zaman zaman su salındığını, derenin akış hızının o günlerde arttığını vurgulayan Yıldız, yolun bölgedeki 2 bin dönüm araziye ulaşım sağladığını bildirdi. 

Muhtar Yıldız, ‘Arazilere ulaşım için başka bir yol da yok. Son günlerde aşınma daha da arttı. Yaz aylarında bu yol fasulye, biber, mısır, ayçiçeği, bezelye gibi ürünlerin ekili olduğu tarlalara ulaşımda daha çok kullanılacak. Buğday sezonundaysa biçerdöverlerin geçişi bu durumda mümkün olmayacak’diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X