‘Endişeye gerek yok’

Seçimin ardından Türk Lirası’nın farklı bir şekilde ayrışabileceğini ifade eden Bakan Zeybekci, ”Türkiye’nin endişe etmesine gerek yoktur” dedi.

‘Endişeye gerek yok’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların yükselmesine ilişkin, ”Önceki gün dolar 2,93-2,94’e çıktı. Hiç merek etmeyin, o marjı kaybedecektir” dedi.

Zeybekci, Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) bir otelde düzenlediği Bölge Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 10 yılda büyük atılımlar yaptığını ve birçok projeyi hayata geçirdiğini anlattı. Türkiye’nin büyümesinin engellenmek istendiğini ileri süren Zeybekci, doların 3,05 çıktığında endişe edilecek bir durumun olmadığını, tekrar düşüşe geçeceğini söylediğini ve bir süre sonra dolar kurunda düşüş yaşandığını ifade etti.

TL FARKLI AYRIŞACAK

Zeybekci, öngörülerinde haklı çıktıklarını ifade ederek, ”O gün, 1 Kasım seçimleriyle ilgili beklentiler, sonuçlar ve işaretler net olarak ortaya çıkmaya başladığında, yeniden güç ve istikrarlı bir hükümet algısı başladığında, ‘bu spekülatif yük kalkar, Türk lirası, dolar endeksini oluşturan para birimlerine doğru gelir’ dedik ve o gün hareketlenme başladı. Dün diyorlar ki dolar 2,93-2,94’e çıktı. Hiç merak etmeyin, o marjı kaybedecektir. 1 Kasım’dan itibaren Türk Lirası farklı bir şekilde ayrışabilir. Türkiye’nin endişe etmesine gerek yoktur” diye konuştu.

KALKINMA DÖNEMİNE GİRİLECEK

Bakan Zeybecki, Türkiye’de 1,5 yıldır ertelenen ve bekletilen her şeyin, gelecek yıldan itibaren coşkulu bir şekilde yeniden canlanacağını vurguladı. Türkiye’nin yüzde 5 büyüme ortalamalarını tutturarak yeniden yoluna devam edeceğini savunan Zeybekci, ”İnşallah Türkiye ikinci bir 10 yıllık yeni kalkınma ve büyüme dönemine girecek. Bu mesele Türkiye meselesidir, milli bir meseledir. Bu mesele bir Kurtuluş Savaşı meselesidir. Bu bir milli bir davadır. Bu dava AK Partililerin davası değildir. Nasıl olsa bunlar yapıyorlar, bırakın onlar yapsın derseniz, öyle olmaz. Bu yük bize ağırdır, bu yük fazladır. Bu yük milletimizle hep beraber kaldırılırsa, bir milli Kurtuluş Savaşı olarak değerlendirilmesiyle kalkar. Siz yoksanız biz de yokuz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X