Endonezya’da aile boyu katliam

Endonezya’nın ikinci büyük kenti Surabaya’ da, pazar ayini sırasında üç ayrı kiliseye eş zamanlı düzenlenen bombalı saldırılarda 13 kişi öldü.

Endonezya’da aile boyu katliam

Saldırıların bir aile tarafından gerçekleştirildiği, annenin iki kız çocuğuyla bir kiliseye, baba ve iki oğlunun da diğer iki kiliseye saldırdığı açıklandı. 

Endozezya’nın Surabaya kentinde Hristiyan nüfusu hedef alan intihar saldırılarında failler dahil 13 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı. 

Ülkenin ikinci büyük kentinde, pazar ayini sırasında üç ayrı kiliseye eş zamanlı düzenlenen bombalı saldırıları DEAŞ üstlendi.  

Saldırganlar ilk olarak yerel saatle 07.30 sularında Santa Maria Roman Kilisesi’ni hedef aldı. İlk patlamanın ardından kentteki Diponegoro ve Pantekosta kiliselerinden de saldırı haberleri geldi. 

POLİSTEN ŞOK AÇIKLAMA

Endonezya polisi, düzenlenen saldırıların bir aile tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Doğu Java Polis Sözcüsü Frans Barung Mangera basın mensuplarına yaptığı açıklamada ‘Baba, patlayıcı taşıyan Avanza marka bir otomobil kullanıyordu ve aracı kilisenin girişine çarptırdı’ dedi.

Saldırganın eşi ve iki kızının bir başka kiliseye saldırdığını söyleyen Mangera ‘diğer iki çocuğun da motosikletle üçüncü bir kiliseye saldırdığını ve dizlerinin üzerinde taşıdıkları bombayı’ patlattıklarını söyledi.

Endonezya polisi, kızların 9 ve 12 yaşında olduğunu, motosiklet kullanan oğlanların ise 16 ve 18 yaşında olduğunu açıkladı. Polis saldırıyı düzenleyen ailenin Suriye’den dönen ve DEAŞ sempatizanı olan 500 kişi arasında bulunduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X