Endüstri Zirvesi tam gaz

‘Bursa Endüstri Zirvesi’ adı altında toplanan ‘Metal İşleme Teknolojileri’, ‘Bursa Sac İşleme Teknolojileri’, ‘Kalıp Avrasya’, ‘İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları’ ile ‘Otomasyon’ fuarları ilgi görüyor.

Endüstri Zirvesi tam gaz

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde önceki gün kapılarını aralayan fuarda, firmalar ilk iki günde önemli anlaşmalara imza attı. Büyük organizyonda son teknoloji ürülerini görücüya çıkaran Durmazlar Makina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, makine imalat sanayiinin Bursa’da çok geliştiğini vurguladı.

Dünyadaki makina imalat sanayinin petrol ve türevlerinden sonra 4 trilyon dolarla ikinci büyüklükte olduğunu dile getiren Durmaz, şunları kaydetti: ”Bizim ülkemizin toplam ticaret hacmi bunun sadece yüzde 1’ine tekabül etmektedir. 2023 hedeflerinde 100 milyar dolar makina imalat sanayiinin ihracatını koyduğumuz zaman şunu baz aldık; dünyada gelişmiş ülkeler Amerika, Japonya, Almanya olsun bunların ihracatlarının içindeki pay yüzde 20’dir. Biz de 100 milyar dolar 2023 hedefini koyduğumuz zaman toplam ihracatımızın içinde yüzde 20’ye tekabül etmektedir. Bunu yapabilir miyiz? Çok çalışırsak yapacağımıza inanıyorum. Ne kadar dünyanın şartları zorlu da olsa yaptığımız işe, memleketimize inanmalıyız. Bu doğrultuda moralimizi bozmadan çalışmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X