Endüstriyel atıklar lisanslı firmalara

İnegöl Belediyesi, endüstriyel atıkların bertarafıyla ilgili kurallara uymayan işletmelerin 49 bin TL’den başlayan cezalara maruz kalmaması için eğitim çalışması başlattı. Firmaları gezen çevre mühendisleri, işveren ve çalışanları bilgilendiriyor.

Endüstriyel atıklar lisanslı firmalara

İki hafta önce Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sanayicilerin bir araya geldiği toplantıda, sanayideki bütün işyerlerinin tek tek gezilerek çevre mühendisleri tarafından bilgilendirilmesi kararlaştırılmıştı. Endüstriyel atıklarla ilgili eğitim çalışması başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, 15 Aralık 2015’ten itibaren İnegöl Belediyesi olarak endüstriyel atıkları artık toplamayacaklarını, belediye olarak sadece mesken atıklarını toplayacaklarını söyledi. Ağaç işleri bölgesinde 115 adet 400 litrelik mesken atığı konteynırı dağıtıldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Adil Kansu, işyerlerine tebligat göndererek endüstriyel atıkların tarifini, mücadelesini, nasıl toplanacağını, lisanslı firmalarla anlaşma yapmaları gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.

 

CEZA YAZILACAK

Ağaç işlerinde kayıtlı bütün işletmelere çevre mühendisleri tarafından seminer verileceğini kaydeden Adil Kansu, “Yaklaşık 10 dakika süren eğitim hem işletme sahiplerine hem de çalışanlara verilecek. Endüstriyel atıklar ve tehlikeli atıklarla mücadele konusunda bilgilendirme yapacağız. Ondan sonraki safhada netice alınmazsa cezai müeyyidler artırılacak. Ağaç işleri bölümüne 3 tane zabıta tahsis edildi. Bu 3 zabıta arkadaşımız yeşil alanlara, boş alanlara, yol kenarlarına gelişigüzel dökülen endüstriyel atıklarla ilgili kontroller yapıp ceza kesecek. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü devreye girecek. Bildiğiniz gibi en düşük ceza 49 bin TL. Biz hiçbir işadamımızın bu cezalara maruz kalmaması için bu tedbirleri alıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X