Enerji iletim hatları yenilendi

Yenişehir’de Derviş Eroğlu Bulvarı’ndaki enerji iletim hatları ve bu hatları taşıyan direkler yenileriyle değiştirildi.

Enerji iletim hatları yenilendi

GÜRHAN ADANA  

  

Bu çalışmayla yüksek gerilim taşıyan hatların çevreye tehlike yaratmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

4 kilometre uzunluğundaki bulvardaki çalışmanın önemli bir sorunu çözüme kavuşturacağını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Boyları 20 metre olan direklerin yerine 46 metre uzunluğunda yeni direkler dikildi. Böylece enerji iletim hatları, yerleşim birimlerinin toprak yüzeyinden mümkün olduğunca yukarıya alınmış oldu. Ayrıca enerji iletim hatları da yenileriyle değiştirildi’ diye konuştu.

Enerji iletim hatlarının 1955 yılından bu yana kullanılmakta olduğunu ifade eden Çelik sözlerini şöyle tamamladı: 

‘Bu direklerin konulduğu yıllarda seçilen bu güzergâh yerleşim birimlerinin olmadığı, tarlaların bulunduğu bir bölgede kalıyordu. Ancak günümüzde Derviş Eroğlu Bulvarı olarak adlandırdığımız bölge, artık yerleşim alanlarının içinde kaldı. Hatlar, tehlike oluşturuyordu. Bu çalışmayla, bölgedeki bu tehlike ortadan kaldırılmış oldu. Direk ve hatların değiştirilerek yenilenmesi yönündeki girişimlerimize olumlu karşılık veren TEİAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X