Enerji ve madenciliğe 6,7 milyar liralık kaynak

Kamunun enerji ve maden sektörleri için ayırdığı toplam yatırım tutarı, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 artarak, 6 milyar 799 milyon 67 bin lira oldu.

Enerji ve madenciliğe 6,7 milyar liralık kaynak

2017 yılı Yatırım Programı’na göre, bu yıl gerçekleşecek kamu yatırımlarının 4 milyar 962 milyon 361 bin lirası enerji sektöründeki 145 projeye, 1 milyar 836 milyon 706 bin lirası ise madencilikteki 53 projeye ayrıldı.

Enerji yatırımlarında en fazla pay sahibi Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) oldu. Kuruma, devam eden ve bu yıl başlanacak projeler için toplam 2 milyar 700 milyon lira yatırım desteği tahsis edildi. Bunu 14 projeyle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve 10 proje ile de Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) takip etti.

​Madencilik sektöründe en fazla kaynak 770 milyon lira ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ayrıldı. Onu Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Kömür İşletmeleri izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X