Enerji yatırımları ‘takip’ edilecek

Kamu ve özel sektör tarafından yapılan enerji yatırımlarının denetlenmesi ve koordinasyonu için ‘Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu’ oluşturuldu.

Enerji yatırımları ‘takip’ edilecek

Kömür başta olmak üzere yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılacak yatırımların koordinasyonunu ve denetimini sağlamak üzere Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Başbakanlık genelgesine göre, kurul, Enerji Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında bakanlıklar, Hazine Müsteşarlığı ve kamu kurumlarından en az genel müdür veya başkan yardımcısı seviyesindeki temsilcilerinden oluşacak.

 

Kurul, kamu ve özel sektör tarafından yapılan ve yapılacak yatırımların izin süreçlerinin takibi, denetimi ve koordinasyonu ile özel sektöre açılacak linyit sahaları ve rödovans usulüyle yeni ihale edilecek sahalara yapılacak üretim tesisleri dahil bütün üretim ve iletim tesislerinin yatırım sürecini hızlandırma görevlerini yürütecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X