Enerji yatırımlarında % 12 düşüş

Küresel enerji yatırımları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12 düşüşle yaklaşık 1,7 trilyon dolara geriledi.

Enerji yatırımlarında % 12 düşüş

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) ‘2017 Dünya Enerji Yatırımı’ raporuna göre, geçen yıl elektrik sektöründe 717 milyar dolar yatırım yapıldı.

Elektrik sektöründeki bu yatırım, fosil yakıtlara ayrılan kaynağı geçerek geçen yıl ilk defa enerjide en çok yatırımın yapıldığı alan oldu. Elektrik sektörüne ayrılan kaynağın yüzde 61,4’ü elektrik üretimine yönelikken, yatırımların yüzde 38,6’sını elektrik hatlarına ilişkin harcamalar oluşturdu.

Geçen yıl, dünya genelinde elektrik üretimi için 440 milyar dolar harcandı. Elektrik üretimi için gerçekleştirilen kaynak aktarımının yüzde 67,5’i yenilenebilir enerjiye yapıldı. Yenilenebilir enerji yatırımları 297 milyar doları buldu. Elektrik üretimi için yapılan yatırımın 117 milyar dolarlık kısmı fosil yakıtlı kaynaklardan elektrik üretimi, 26 milyar doları ise nükleerden elektrik üretimi için kullanıldı. Elektrik hatlarına yönelik harcamalar ise 277 milyar doları buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X