Enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek, ‘Enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor’ dedi.

Enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek, “Bir dönem yıllık faturamız 60 milyar dolarlara kadar yükselmişti. Son yıllarda fiyatlardaki gerilemeyle biraz düştü ancak daha uzun vadeli bir perspektif içinde enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor” dedi.

 

Yılmaz, iki gün sürecek “Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı Çağrısı ve Eğitimi”nin açılışında, GAP’ın, dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri olduğunu belirtti. Sulama ve enerji projesi olarak başlayan GAP’ın bugün çok daha entegre ve derinlikli bir çalışma haline geldiğini kaydeden Yılmaz, “GAP, ‘sürdürülebilir kalkınma’ dediğimiz kavramı tam olarak karşılayan çok boyutlu, çok sektörlü bir bölgesel programa dönüştü” diye konuştu. 

 

“Enerjiyi verimli kullanmalıyız”

 

“Dolayısıyla enerji en kritik alanlardan bir tanesi. Biz de ülke olarak enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Dışarıdan ithal ediyoruz. Bir dönem yıllık faturamız 60 milyar dolarlara kadar yükselmişti. Son yıllarda fiyatlardaki gerilemeyle biraz düştü ancak uzun vadeli bir perspektif içinde enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor. Peki nasıl azaltacağız. Birincisi yerli kaynakları daha çok kullanacağız. İkincisi yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştireceğiz. Üçüncüsü de enerjimizi daha verimli kullanacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X