Enes Uslu İznik’in gururu oldu

İlçe belediye başkanı Osman Sargın, Avrupa Gençler Güreş şampiyonasında ikinci olan milli sporcuyu altınla ödüllendirdi.

Enes Uslu İznik’in gururu oldu

Romanya’nın Bükreş şehrinde 21-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında İznikli Milli Güreşçi Enes Uslu, Avrupa ikincisi oldu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznikli Milli Güreşçi Enes Uslu’yu gençlik iftarında altınla ödüllendirdi. Başkan Sargın, “Avrupa fatihi, milli güreşçimiz Enes Uslu aramızda. Ülkemizi ve ilçemizi her gittiği müsabakalarda en güzel şekilde temsil eden Enes kardeşimizi tebrik ediyorum. Dünya şampiyonalarında, gerekse Avrupa ve ülkemizde yapılan güreş müsabakalarında ‘altın çocuk’ olarak bildiğimiz Enes Uslu kardeşimize başarılarının devamını diliyorum” dedi.

FİNALDE KAYBETTİ

Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada serbest stil maçlarında 66 kiloda mücadele eden Milli Güreşçi Enes Uslu, minderi rakiplerine dar etti. 66 kilo sıkletinde güreşen Uslu, çıktığı ilk maçında Yunan rakibi Georgios Martidis’i tuşla yendi. Bir üst turda Estonyalı rakibi Aimar Andruse’yi 12-0’lık skorla geçen Uslu, çeyrek finalde de Csaba Vıda’yı 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Burada da Moldovalı rakibi Maxim Sacultan’ı yenen Uslu, finalde karşılaştığı Rus rakibi David Baev’e yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X