Enflasyon eylülde yükselecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), döviz kuru ve gıda fiyatlarındaki hareketlere bağlı olarak Eylül ayında enflasyonun ‘yükselmesinin’ beklendiğini açıkladı.

Enflasyon eylülde yükselecek

TCMB’nin, banka ve aracı kurum ekonomistlerine yaptığı sunumda, ‘Eylül ayında döviz kurunun gecikmeli etkileri ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki oynaklığa bağlı olarak enflasyonun yükselmesi beklenmektedir’ denildi. 

Yılın ilk yarısında iç talep büyümeye ılımlı katkı verirken dış talebin zayıf seyrettiği vurgulanan sunumda, ‘Yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının yükselmesi beklenmektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin Ağustos verisi ile birlikte tekrar gözlenmeye başlayacağı ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir’ tespitleri yapıldı.

SIKI DURUŞU KORUYOR

Sunumda, Merkez Bankası’nın döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğu ifade edildi. Ayrıca, “Merkez Bankası, açıklanan ‘küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası’ kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamıştır. Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X