‘Enflasyona karşı sıkı duruş sürecek’

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, para politikasındaki sıkı duruşun enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sürdürüleceğini söyledi.

‘Enflasyona karşı sıkı duruş sürecek’

Başçı’nın Ekonomik Yaklaşım Dergisi Uluslararası 2. Ekonomi Kongresi’nde yaptığı “Türkiye’de Dengeli Büyüme Görünümü” başlıklı sunum, bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Mevcut politika duruşunun enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici olduğuna işaret eden Başçı, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğine dikkati çekti.

Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin devam edeceğinin öngörüldüğünü ifade eden Başçı, “Avrupa’daki talep artışı büyümeyi ve dengelenmeyi desteklemektedir” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Başçı, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X