Engeller İSKEP’le aşılıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 11 aydır uygulanmasına devam edilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi’yle dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal entegrasyonu önündeki engeller bir bir kaldırılıyor.

Engeller İSKEP’le aşılıyor

Dezavantajlı bireylere istihdam, eğitim ve rehberlik gibi hizmetleri sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren İSKEP’in, Basın Bilgilendirme ve Bursa İş gücü Piyasası analiz sunumu gerçekleştirildi.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayından beri yürütülmekte olan İSKEP ile dezavantajlı bireylerimizin ekonomik ve sosyal entegrasyonunun önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

 

BİRİM OLUŞTURULDU

Proje kapsamında belediye sosyal hizmet personelinin sosyal hizmet yaklaşımları konusunda en güncel bilgilerle donatılarak dezavantajlı bireylerin istihdam, eğitim, rehberlik gibi ihtiyaçları konusunda tek bir noktadan ve kişiye özel hizmet alabilecekleri bir birim oluşturulurken, çok sayıda vatandaşa bireysel rehberlik yapılmaya başlandı. Aynı zamanda her ay farklı bir mahallede yapılan farkındalık toplantılarının biri de Sakarya Mahallesi Aş evinde gerçekleştirildi. Vatandaşlara Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İş-kur ve Belediyemizin yaptığı sosyal yardım hizmetleri hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Vatandaşlar sorular sorarak faydalanma imkanı buldu ve tekrarı konusunda isteklerini ilettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X