Engelleri el sanatıyla aştılar

Engelli vatandaşların sosyal hayata tutunup toplumla iç içe, engelsiz bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için büyük bir çaba sarf eden Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalarını OBAM’da gerçekleştirilen birbirinden farklı etkinliklerle sürdürüyor.

Engelleri el sanatıyla aştılar

1 öğretmen ve 5 görevli personel nezaretinde 7 ay süren ‘El Sanatları Teknolojisi Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan engelli kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

OBAM’da gerçekleştirilen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “OBAM’da eğitim gören engelli vatandaşlarımızın el becerilerini geliştiren çok güzel eserler ortaya çıkmış. Her biri sanat eseri diyebileceğimiz, el emeği, göz nuru ile hazırlanmış tesbihler, kolyeler ve resimlerle birlikte çeşitli hediyelik eşyalar, kendilerine destek verildiğinde neleri başarabileceklerinin adeta bir ispatı niteliğinde” dedi.

Konuşmasının ardından, kursa katılan 37 engelli kursiyere başarı sertifikalarını veren Başkan Dündar’a, kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerden Nurten Dizman, kendi yaptıkları yeşil beyaz bir tesbih hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X