Engelleri el sanatları kursu ile aşıyorlar

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak için faaliyet gösteren OBAM, engelli gençlere yönelik el sanatları kursları düzenliyor.

Engelleri el sanatları kursu ile aşıyorlar

Engelli gençlere uğraş edindirmek, onları sosyalleştirip sosyal aktivitelere yönlendirmek amacıyla yapılan kurslar, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün gerçekleştiriliyor. 30 öğrencinin eğitim aldığı kurslar 5 saat sürüyor.  Kurslarda, anahtarlık, toka, bileklik gibi birbirinden güzel aksesuarlar yapan engelli gençler, vakitlerini en güzel şekilde değerlendiriyor.

OBAM’da engelli gençlere eğitim veren Osmangazi Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Derya Kuyumcu, el sanatları kurslarına katılan engelli gençlerin özgüvenlerinin arttığını söyledi. 

OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün de, OBAM’da engelli gençler için birçok aktivite düzenlediklerini belirterek, “Yaz aylarında engelli gençlerimizi tiyatro, sinema ve müzelere götürüyoruz. Halkla içi içe olabilecekleri ortamlara sokup sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Kış ayların da ise el sanatları kursları gibi aktiviteler düzenliyoruz. El sanatları kursları engelli vatandaşlarımıza önemli kazanımlar sağlıyor. El işi kurslarında çeşitli aksesuarlar yaparak bir işi başarabileceklerinin farkına varıyorlar ve bu da onların özgüvenini arttırıyor. Ayrıca fiziksel olarak da ellerinin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Burada sosyal hayattan dışlanmadıklarının ve önemli işler yapabildiklerinin farkına varıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X